Peskov o novim informacijama o Skripalju: Teško je utvrditi istinu od laži

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj se neće upuštati u diskusiju sa medijima povodom najnovijih informacija o slučaju „Skripalj“, jer je nemoguće utvrditi njihovu istinitost, a ruske bezbednosne službe ne mogu da pokrenu istragu bez zvaničnih podataka, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Solsberi - Sputnik Srbija
Skripalj radio za obaveštajne službe četiri države NATO-a?

Peskov je istakao i da je nemoguće potvrditi informaciju o tome da li postoji sličnost između onih osoba koje Velika Britanija sumnjiči za umešanost u incident sa trovanjem Skripaljevih i navodnog agenta ruske vojne obaveštajne službe (GRU) kog su pronašli mediji.

On je rekao i da se u poslednjih nekoliko meseci u britanskim i drugim medijima pojavljuje mnogo različitih informacija, te da je nemoguće utvrditi šta je istina, a šta nije.

„Isto tako je i sa rezultatima istrage, ne znamo koliko su ti podaci istiniti i na osnovu čega su doneti određeni zaključci“, dodao je Peskov.

Portparol Kremlja je naveo i da ruske bezbednosne službe moraju da dobiju sve neophodne zvanične informacije o svemu što se dogodilo u Solsberiju i tek nakon toga će moći da se priključe istražnom procesu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala