Da li je lepše sa kičem i neukusom?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
U emisiji „Orbita kulture“ pokušaćemo da otkrijemo da li je dobra vest to što je protekle nedelje kultura, personalizovana u imenu ministra kulture, danima punila naslovne strane, novinske stupce i televizijske minute, čak i u onim medijima koji nemaju kulturne rubrike.
Da li je lepše sa kičem i neukusom?

Da li je ono što se moglo čuti kao posledica jedne polemike zaista nešto što unapređuje i osnažuje kulturu? Šta saznajemo iz činjenice da je kulturna javnost ostala po strani i bez odgovora na izrečenu javnu opomenu koja bi, u ironičnoj interpretaciji jednog poznatog slogana, mogla da glasi — lepše je sa kičem i neukusom? Odgovore na ta i slična pitanja potražićemo od nekadašnje ministarke za kulturu Nade Popović Perišić i prvog čoveka ugledne izdavačke kuće „Klio“ Zorana Hamovića.

Slušajte nas i saznajte da li je akademik i kompozitor Ivan Jevtić, posle uspešnog izvođenja njegovih dela u Ruskom duhovno-kulturnom pravoslavnom centru u Parizu, spreman za veliku premijeru kompozicije napisane u slavu Rusiji koja će biti održana 3. oktobra u Kolarčevoj zadužbini.

Otkrićemo vam šta je proslavljeni ruski reditelj, scenarista i producent Karen Šahnazarov rekao u razgovoru za Sputnjik povodom premijere svog filma „Ubiti po viđenju“.

U našem studiju ugostićemo pisca Vuleta Žurića koji novim romanom „Pomor i strah“ uspostavlja dijalog sa nekim od najboljih dela svetske književnosti — Kamijevom „Kugom“, Saramagovim „Slepilom“, ali i „Besnilom“ Borislava Pekića.

Saznajte i da li je sve spremno za premijeru kultnog komada Dušana Kovačevića „Balkanski špijun“ čijom će premijerom otpočeti nova jubilarna sezona u Narodnom pozorištu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala