Li: Visoko cenimo podršku Srbije inicijativi „Pojas i put“

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas u Nišu sa predstavnicima kompanija „Ziđin“ i „Nevsun“, a ambasador Kine u Srbiji Li Mančang kaže za Tanjug da će to, pre svega, biti prijateljski razgovor, tokom kojeg će rukovodstvo „Ziđina“ predstaviti srpskom predsedniku detaljniji plan o ulaganju u RTB „Bor“.

 

Zastave EU i Kine - Sputnik Srbija
Odgovor na pritisak SAD: Kina povećava saradnju sa Rusijom i EU

Kompanija „Ziđin“ izabrana je za strateškog partnera za RTB „Bor“, dok „Nevsun“ sprovodi geološka istraživanja u okviru projekta „Timok“ kod Bora. 

„Pre deset dana predsednik kompanije ’Ziđin‘ je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kini. Sada je predsednik kompanije došao u Srbiju i Bor da još jednom, na licu mesta, vidi kako će ići dalje, da napravi detaljniji plan, pa će, verovatno, o tom planu obavestiti predsednika Vučića, kako bi dobio njegovu snažnu podršku“, rekao je Li, prenosi Tanjug.

Istakao je da je rukovodstvo Srbije, pre pet godina, odmah prihvatilo i podržalo inicijativu „Jedan pojas jedan put“, koju je pokrenuo kineski predsednik Si Đinping. 

Dodaje da je u okviru te inicijative dve zemlje i vlade, kao i mnogo kompanija zajedno rade i traže nove projekte, koji su u interesu Srbije i Kine. 

„Visoko cenimo i zahvaljujemo Vladi Srbije i predsedniku Vučiću što podržavaju i sarađuju sa Kinom u okviru ove inicijative“, rekao je Li. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala