Zaharova nazvala prevarom navodni sastanak Lavrova i Hanta

© REUTERS / Brendan McDermidSergej Lavrov u SB UN
Sergej Lavrov u SB UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je izjavu ministra inostranih poslova Velike Britanije Džeremija Hanta da je imao oštar razgovor sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.
Đorđe Ivanov - Sputnik Srbija
Makedonski predsednik zavapio sa govornice UN: Ako nam uzmete nadu, šta će nam ostati?

„Bukvalno pre sat — sat i po počele su da se pojavljuju vesti, pozivajući se na šefa britanske diplomatije da je on imao sastanak sa Sergejem Lavrovom, da mu je nešto predočio, oštro ukazao i tako dalje. To je još jedna u nizu prevara naših britanskih kolega. Nije bilo nikakvog sastanaka sa Lavrovom, niko nikome ništa nije ukazao“, rekla je Zaharova televiziji „Rusija 24“.

Ranije je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant saopštio da je imao sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, na kom je bilo reči o incidentu u Solsberiju. Hant je saopštio da je zabrinut ponašanjem Rusije, posebno u „slučaju Skripalj“.

Međutim, Rusija je više puta nudila pomoć u rešavanju ovog incidenta. To je još jednom ponovio danas i zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško.

„Mi smo predlagali i čak zahtevali od britanske vlade saradnju u skladu sa Konvencijom o zabrani hemijskog oružja. Međutim, britanska strana to nije prihvatila“, rekao je Gruško novinarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala