Kim pozvao Pompea u Pjongjang — poseta u oktobru

© REUTERS / Leah MillisDržavni sekretar SAD Majk Pompeo
Državni sekretar SAD Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo otputovaće u Severnu Koreju sledećeg meseca kako bi započeo pripreme za drugi samit između američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, čiji je cilj da se nastavi sa naporima da se Pjongjang napusti svoj nuklearni program, saopštio je danas Stejt department.

Pompea je u Pjongjang pozvao Kim kako bi se ostvario „dalji napredak u sprovođenju“ sporazuma postignutog tokom prvog samita u junu u Singapuru, prenosi AP.

Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong UN u Singapuru - Sputnik Srbija
Tramp uskoro opet sa Kimom

To saopštenje potpisala je portparolka Bele Kuće Heder Nauert, a nakon sastanka Pompea sa severnokorejskim šefom diplomatije Ri Jong Hoom, na zasedanju Generalne Skupštine UN.

Pompeo je izjavio danas da je sastanak bio „veoma pozitivan“. On je to napisao na svom nalogu na Tviteru, uz komentar da je „ostalo još mnogo posla“, ali da će nastaviti da napreduju, prenosi AP.

Kako se navodi, do tog sastanka je došlo u trenutku dok su u toku pregovori za drugi sastanak američkog i severnokorejskog predsednika Donalda Trampa i Kim Džong Una, preneo je Tanjug.

Kim je prošle nedelje obećao da će sprovesti denuklearizaciju na samitu sa južnokorejskim predsednikom u Pjongjangu, međutim mnogi su i dalje skeptični da je on iskren u nameri da odustane od naoružanja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala