Tači nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje

© REUTERS / Laura HasaniHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski list „Jerusalim post“ preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u „zamenu“ za izraelsko priznavanje Kosova.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Ja sam za korekcije! Ko govori o podeli, to su srpske ideje, ideje SANU

U vesti koju su preneli i drugi izraelski mediji, „Jerusalim post“ se poziva na prištinsku agenciju „Kosova pres“, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu televiziji „Vižn plus“ u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

„Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu“, rekao je Tači.

Navodi se da je on dodao „Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa“, aludirajući na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da prebaci Ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.

„Odnosi ’republike Kosova‘ i SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova“, tvrdi Tači.

Na sajtu albanske televizije „Vižn plus“ može se pročitati deo intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u emisiji „Ril stori“, u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da severni deo Kosova bude deo Srbije.

Deo koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala