Niko neće nametati Rusiji svoje uslove

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki političari se nadaju da vredi vršiti pritisak i da je moguće diktirati Rusiji svoje uslove, međutim nikada i niko to neće uspeti, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov komentarišući nove antiruske sankcije.
Zdanje američkog Ministarstva finansija u Vašingtonu - Sputnik Srbija
SAD dodale 33 osobe na spisak sankcija

„Nastavljamo da pratimo kako SAD vežbaju uvođenje sankcija protiv naše zemlje. Tamo se to, izgleda, pretvorilo u neku nacionalnu zabavu, jer su jučerašnje antiruske mere već 60. od 2011. godine“, navodi se u komentaru Rjabkova objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

On je naglasio da svaka nova tura sankcija pokazuje potpuno odsustvo rezultata prethodnih pokušaja pritiska na Rusiju.

„Mnogobrojni američki ’crni spiskovi‘ sve se više ponavljaju. Smešno, ali istinito. Takođe je primećen zanos koji je zahvatio američke političare, od kojih su mnogi zatočenici uverenja o sopstvenoj ’izuzetnosti‘, koji se nadaju da treba još malo da se pritisne i moći će da diktiraju svoje uslove Rusiji. To nikada i niko neće uspeti“, naglasio je ruski diplomata.

Juče su Sjedinjene Američke Države proširile sankcije Rusiji, stavljanjem na crnu listu 27 fizičkih lica i šest kompanija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala