Đurić: Šaćiri i Behrami građani i državljani Srbije

© AP Photo / Antonio CalanniĐerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da su fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Valjon Behrami, rođeni na KiM, državljani Srbije i da nema saznanja da su im na bilo koji način ugrožena ljudska i građanska prava.
Đerdan Šaćiri u dresu Liverpula. - Sputnik Srbija
Hoće li Srbi prihvatiti izvinjenje? Marakana kliče: Šaćiri, Srbine!

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara o tome kako su lični podaci Šaćirija i Behramija dospeli u medije naveo da je to pitanje za medije koji su te podatke objavili.

Ukoliko su im, kazao je, time ugrožena građanska i ljudska prava, siguran je da će se time baviti nadležni državni organi.

„Drago mi je da se brinete za Šaćirija i Behramija i njihova ljudska i građanska prava. Oni jesu naši građani, a o tome odakle im ti podaci pitajte kolege u medijima koji su to objavili“, rekao je Đurić.

„Nemam saznanja da su im narušena građanska i ljudska prava osim toga što ih je neko podsetio da su iz Kosovske Mitrovice, Podujeva… Mesta u Srbiji. Oni jesu građani Srbije i državljani Srbije i za mene lično Kosovska Mitrovica je Srbija“, zaključio je Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala