Drama srpske državljanke s bebom u Holandiji

CC0 / Pexels / Bebino stopalo
Bebino stopalo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska državljanka Ljiljana Moharić i njeno dete preživeli su pravu dramu na putu do njenog brata u Holandiji, pišu „Večernje novosti“.

Na granici sa Belgijom, majci su graničari uzeli mobilni telefon i dokumente i odveli je sa detetom u centar za azilante. Razlog je novac: srpska državljanka imala je kod sebe svega nekoliko stotina evra.

Iako je imala svu neophodnu dokumentaciju, na izlasku sa aerodroma policija je zatražila da im pokaže koliko novca ima kod sebe, a kada je rekla da poseduje nekoliko stotina evra, saopštili su joj da moraju da je deportuju nazad, jer to nije dovoljna suma za boravak u toj zemlji, pišu „Večernje novosti“.

Ona pojašnjava da je njen brat odmah kontaktirao Ambasadu Srbije i da su njeni predstavnici ponudili da je deportuju do Beograda, međutim, rečeno im je da ona i njena beba moraju da budu deportovane u zemlju iz koje su doletele, što je u ovom slučaju Crna Gora. Prvi let za Crnu Goru je tek u četvrtak, a Ljiljana i njena beba sve vreme borave u Centru za migrante.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala