Rusija: Nesumnjiva autentičnost dokumenata o padu aviona MH-17

© Sputnik / Vladimir TrefilovRaketa koja je oborila malezijski avion na letu MH-17
Raketa koja je oborila malezijski avion na letu MH-17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije izjavilo je da je neosporna autentičnost deklasifikovanih dokumenata o raketi koja je 2014. godine oborila malezijski „Boing“ na liniji MH-17 iznad Donbasa.
Analiza o padu aviona na letu MH17 - Sputnik Srbija
Analiza ruskog ministarstva: Istina o MH-17 (video)

„Tokom izrade protivavionske rakete na navođenje 9M38 i konstruktorskih radova na njoj nastala je radna projektna dokumentacija. U toj dokumentaciji se nalazio primerak formalizovanog obrasca za motor, mlaznicu i druge aparate“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se ističe da je obrazac za motor bio referentan, a u slučaju da je referentni obrazac postao neupotrebljiv, umesto njega se pravila istovetna kopija — „rekonstruisani original“, na osnovu kojeg se pravila kopija obrasca.

Ministarstvo dalje navodi da je obrazac motora koji je predstavljen na brifingu kopija „rekonstruisanog originala“ od 14. januara 1986. godine. O tome svedoči unos napravljen na obrascu.

„Autentičnost objavljenih dokumenata se ne dovodi u sumnju. Na brifingu su originalni dokumenti predstavljeni široj javnosti“, navelo je Ministarstvo.

Ministarstvo odbrane je dodalo da je spremno da razmotri mogućnost dodatnog ispitivanja u slučaju odgovarajućih zahteva Zajedničke istražne grupe.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je raketa koja je u Donbasu 2014. godine oborila malezijski „boing“ na letu MH-17 proizvedena 1986. godine u Dolgoprudnjenskoj fabrici i poslata u sovjetsku vojsku koja je bila stacionirana u Ukrajinskoj sovjetskoj socijalističkoj republici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala