Zvezdin povratak u elitu Evrope: Veliki bod protiv Napolija (foto)

© Tanjug / Zoran ŽestićLiga šampiona: Crvena zvezda - Napoli
Liga šampiona: Crvena zvezda - Napoli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crvena zvezda je bila hrabra, borbena i strpljiva u svojoj premijernoj utakmici u Ligi šampiona, a prvi bod u eliti osvojila je posle remija s Napolijem, rezultatom 0:0.

Osim boda Crvena zvezda je dobila i dodatnih 900.000 evra koliko UEFA plaća ekipama koje odigraju nerešeno.

Iako su mnogi mislili da će crveno-beli biti „kanta za napucavanje“ u Ligi šampiona, to ne da se nije dogodilo, već su Beograđani ostavili sasvim solidan utisak, iako su se grčevito branili u većem delu utakmice i bilo je više nego jasno da im je strategija bila da ne izgube, preneo je B92.

© Tanjug / Zoran ŽestićNavijači na utakmici Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija
Navijači na utakmici Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija - Sputnik Srbija
Navijači na utakmici Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija

Karlo Ančeloti, trener Napolija, koji je Crvenu zvezdu nazvao „fascinantnim autsajderom“ u grupi C Lige šampiona, odlučio je da utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ počne bez Mertensa i Hamšika, koji su ostali na klupi, kao i bez Nikole Maksimovića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

Ni Vladan Milojević pre utakmice nije imao nameru da se „brutalno“ brani, pa je meč počeo sa Benom, Marinom, Boaćijem i Čaušićem. Ebisilio je ostao na klupi, dok Kafuu uopšte nije bio u protokolu za utakmicu.

Crveno-beli su, ipak, u prvom poluvremenu bili inferiorni, teško su dolazili do lopte i uglavnom su igrali na svojoj polovini. Kada bi i uspeli da pređu na polovinu rivala ili bi gubili loptu ili bi se napad završio prilično bezopasno za gostujućeg golmana Ospinu. Za razliku od njega koji nije imao posla u prvom poluvremenu, osim da isprati par šuteva uglavnom pored gola, golman Crvene zvezde Milan Borjan je par puta odlično intervenisao, uglavnom ispred izuzetno opasnog Milika, pa je zahvaljujući njemu na poluvremenu bilo 0:0.

© Tanjug / Zoran ŽestićLiga šampiona: Crvena zvezda - Napoli
Liga šampiona: Crvena zvezda - Napoli - Sputnik Srbija
Liga šampiona: Crvena zvezda - Napoli

U prvom navratu zaustavio je Milikov šut iz blizine, a zatim mu je i skinuo loptu s glave posle sjajnog centaršuta Ruija.

Napoli je, ipak, najbliži bio golu u 18. minutu kada je Insinje pogodio prečku.

U 68. minutu Kaljehon je bio u sjajnoj poziciji da promeni rezultat, ali je Rodić intervenisao i u poslednjem trenutku sprečio loptu da ode u mrežu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala