Skandal: Otkud šivaće igle u jagodama? (video)

CC0 / pixabay / Igla
Igla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Igle za šivenje pronađene su u jagodama u još dve australijske države, nakon ranijih slučajeva prošle sedmice. Supermarketi iz prodaje povukli su jagode nekoliko proizvođača, a gajbe prolaze metal detektore.

Iz policije je saopšteno da su muškarac iz Zapadne Australije i devojka iz Južne Australije prijavili da su u posljednja dva dana pronašli igle unutar jagoda, prenosi Mondo.

Veruje se da se igle nalaze u jagodama sedam proizvođača, a vlasti građanima savetuju da pre jela raseku jagode.

Komesar policije u Kvinslendu Ijan Stjuart rekao je novinarima da nije poznato da li je u incident umešana jedna osoba ili više njih, te da je potrebno vreme kako bi se ispitao čitav lanac dobavljača.

Potrošači u Kvinslendu prvi su prijavili da su pronašli igle u jagodama.

Policija Južne Australije savetovala je javnost da proverava pakovanja jagoda brenda „Mals blek lejbel“, nakon izveštaja o igli koja je juče pronađena u jednoj od jagoda u pakovanju.

Iz policije navode da nema izveštaja o povredama potrošača.

Ausralijski zdravstveni zvaničnici upozorili su u petak stanovnike Australije da pre upotrebe preseku sveže jagode koje kupe, nakon što je nekoliko ljudi pronašlo igle za šivenje skrivene unutar voća.

Upozorenje je izdato nakon što je korisnik Fejsbuka, Džošua Gejn na svom nalogu napisao da je njegov 21-godišnji prijatelj osetio jake bolove u stomaku.

Jedan devetogodišnji dečak prevezen je u bolnicu nakon što je zagrizao jagodu u kojoj se nalazila igla, ali je nije progutao, javio je Bi-Bi-Si.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala