Sirijska PVO odbila napad u Latakiji, sedmoro ranjenih

© Sputnik / Murad SaidPripadnici sirijske vojske u Latakiji
Pripadnici sirijske vojske u Latakiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivvazdušna odbrana Sirije odbila je raketni napad na predgrađe Latakije, saopštio je izvor u bezbednosnim strukturama Sirije.

Neidentifikovane rakete koje je ispalio Izrael pokušale su da pogode proizvodni pogon sirijske vojske u Latakiji, prenela je agencija SANA.

„Sirijski protivvazdušni sistemi odgovorili su na vazdušni napad u Latakiji. U napadu su najverovatnije umešani dronovi i rakete“, izjavio je izvor agencije Sputnjik.

​Sirijski novinar Leit Abu Fadel saopštio je da su rakete pogodile Latakiju. On je naveo da je zbog napada nestalo struje. Jedan od Fadelovih izvora u sirijskoj vojsci izjavio je da su rekete ispalili naoružane bespilotne letelice i da nije u pitanju vazdušni napad. On je dodao da takođe postoje izveštaji o eksplozijama u gradu Banijas, na obali južno od Latakije.

Još južnije, u gradu Tartusu, čula se još jedna eksplozija. Prema izvoru u sirijskoj vojsci koji prenosi „Majadin“, rakete su ispaljene sa Sredozemnog mora i nekoliko ih je oboreno pre nego što su pogodile ciljeve.

Šef sirijske mreže za ljudska prava sa sedištem u Damasku, Ahmad Kazem, izjavio je za Sputnjik da je prema preliminarnim podacima u raketnom napadu na Latakiju povređeno sedam osoba i da se oni u ovom trenutku već nalaze u bolnici Tišrin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala