„Kad na vrbi rodi grožđe“: Dačić odgovorio prištinskim vlastima

Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti mu stolicu u UN „kad na vrbi rodi grožđe“ i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Kada je u pitanju KiM, treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da „on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na skupu na centralnom trgu, kod spomenika caru Lazaru u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Glavne Vučićeve poruke u Kosovskoj Mitrovici: Ne priznajemo Kosovo, rešenje ni na vidiku!

„Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe“, rekao je Dačić novinarima u Ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta od onoga što nazivaju „kosovska država“ okrnji, prenosi Tanjug.

„Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama?“, upitao je Dačić navodeći da druga strana, koja ne želi korekcije, želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

„Ja kažem — zaboravite, od toga nema ništa“, poručio je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala