Osumnjičeni za ubistvo Zaharčenka otkrio detalje priprema terorističkog napada

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Zaharčenko
Aleksandar Zaharčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo za državnu bezbednost samoproglašene Donjecke Narodne Republike objavilo je snimak ispitivanja muškarca koji je bio uhapšen 2017. godine zbog sumnje da je pokušao da izvede atentat na lidera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka. U njemu on otkriva detalje priprema terorističkog napada na donjeckog lidera.

Muškarac, koji se predstavio kao Aleksandar Podgoreli, priznao je da su ga vrbovale ukrajinske specijalne službe. Prema rečima pritvorenog, on je nameravao da postavi eksplozivnu napravu domaće proizvodnje koju je napravila Služba bezbednosti Ukrajine u restoranu „Puškin“.

Podgoreli je izjavio da je druga diverzantska grupa pripremala teroristički napad na drugu ustanovu. Za to je, prema tvrdnjama uhapšenog, planirano da se iskoristi eksplozivna naprava novog tipa, testirana u Kijevu. Po njegovom mišljenju, bombu koja vredi više od 10 hiljada dolara predale su im američke specijalne službe.

Nije navedeno da li se ispitivanje dogodilo pre ili posle ubistva Zaharčenka.

Zaharčenko je poginuo 31. avgusta u eksploziji u restoranu „Separ“ u centru Donjecka, a ministar za prihode i poreze samoproglašene republike Aleksandar Timofejev teško je ranjen. U eksploziji je poginuo i Zaharčenkov telohranitelj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala