Solsberi: Ponovo policijska blokada zbog sumnje u trovanje

© AP Photo / Matt DunhamPolicijska traka u oblasti u kojoj su u nesvesnom stanju pronađeni bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u britanskom Solsberiju
Policijska traka u oblasti u kojoj su u nesvesnom stanju pronađeni bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u britanskom Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska policija blokirala je restoran u Solsberiju nakon što je dvema osobama pozlilo.

Policija je saopštila da je okružila restoran „Preco“ dok bude radila na otkrivanju uzroka „medicinskog incidenta“. U saopštenju policije se dodaje da je pozlilo muškarcu i ženi.

Hitna pomoć pozvala je policiju u italijanski restoran u 6.45 po lokalnom vremenu (7.45 po srednjoevropskom vremenu). Na mestu incidenta takođe se nalazi i vatrogasna ekipa.

Kompanija Bi-Bi-Si javila je kasnije, pozivajući se na hitne službe, da su pacijenti trenutno pri svesti i da im je na licu mesta ukazana pomoć.

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London je saopštio da je u trovanje nervnim agensom A234 (koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“) umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.   

London je 5. septembra objavio fotografije dvojice „osumnjičenih“, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, tvrdeći da su agenti GRU. Moskva je saopštila da ova imena „ništa ne govore“ Rusiji i ponovo pozvala Britaniju da pređe sa optužbi i manipulacije na saradnju. Petrov i Boširov su u intervjuu glavnoj urednici Sputnjika i RT, Margariti Simonjan, ispričali da su u Veliku Britaniju išli kao turisti, da nisu povezani sa ruskim obaveštajnim službama i nisu umešani u trovanje u Solsberiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala