Konoplja će pomoći Gruziji da pobedi siromaštvo

© Foto : PixabayIndijska konoplja, marihuana.
Indijska konoplja, marihuana. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Planove Vlade Gruzije da pokrene proizvodnju i izvoz konoplje u medicinske svrhe ministar finansija zemlje Ivane Mačavarijani je nazvao novom industrijskom granom uz pomoć koje se nada da će pobediti siromaštvo.
Evropski sud za ljudska prava, Strazbur - Sputnik Srbija
Gruzija tužila Rusiju Evropskom sudu za ljudska prava

„U principu, to je nova grana. Sama kultura je stara koliko i svet, ali proizvodnja medicinskih proizvoda od konoplje je novina i povezana je sa novim tehnologijama“, izjavio je Mačavarijani za televiziju „Imedi".

Prema rečima ministra, to je tržište koje brzo raste u svetu i prema različitim procenama, do 2025. godine će iznositi oko 25 milijardi dolara.

„Zato je i odlučeno da se uključimo u taj proces, povećamo naš izvozni potencijal i očekujemo da ćemo u naredne dve-tri godine imati profit od oko 400 miliona dolara, što je vrlo važno za gruzijsku ekonomiju“, objasnio je ministar finansija.

Odgovarajući na pitanje koliko se taj biznis kosi sa društvenim vrednostima, ministar je izjavio da on razume zabrinutost konzervativnog dela društva, ali da ovde treba da prevlada zdrav razum.

„Nije moralno povezivanje ovog pitanja sa društvenim vrednostima. Ako se pogleda naša zemlja poslednje decenije, glavni izvori moralne krize su bili siromaštvo i loše obrazovanje, a to su najveći problemi. Uz pomoć tih prihoda ćemo unaprediti obrazovanje i pobediti siromaštvo“, izjavio je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala