Vučić: Unosimo novu energiju u Specijalnu brigadu

© Tanjug / Dimitrije GollAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su kadrovske promene u Vojsci Srbije najbolja rešenja za budućnost srpske armije.
Milan Mojsilović - Sputnik Srbija
Ko je novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije

Vučić je, upitan koji su razlozi za smene oficira, budući da je načelnik Generalštaba penzionisan, rekao da su ljudi promenili određena mesta i da se gledalo gde i ko može da unese novu energiju.

„Verujemo da Miroslav Talijan može da unese novu energiju u Specijalnu brigadu. To nam je to jedna od najboljih jedinica, a lično uvek očekujem više i još bolje rezultate. Tu je general Zoran Veličković penzionisan, tu nije bilo smena“, rekao je predsednik.

Naveo je i da su Goran Radovanović, Mladen Vuruna i Bojan Zrnić veoma odgovorni, ljudi, sposobni oficiri, te da su napravljene promene i da se očekuje da daju doprinos na novim funkcijama i mestima.

„Ne možete da kažete da je smenjen direktor VBA Petar Cvetković, pošto on postaje zamenik načelnika Generalštaba, naprotiv, možete da kažete da je napredovao“, naznačio je predsednik.

Kako prenosi Tanjug, Vučić je izrazio uverenje da su nova kadrovska rešenja najbolja za budućnost naše vojske i dodao da je on, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, preuzeo odgovornost za to.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala