Volker: Drago mi je što Rusija nije izgubila smisao za humor

© RTAleksandar Petrov i Ruslan Boširov
Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni predstavnik Stejt departmenta SAD Kurt Volker rekao je povodom intervjua Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, kje London optužuje da su pokušali da otruju bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergeja Skripalja, da mu je drago što Rusija i dalje ima smisla za humor.

„Veoma mi je drago što Rusija nije izgubila svoj osećaj za humor“, rekao je Volker.

Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova optužila Bi-Bi-Si da je izokrenuo smisao njenih reči

Početkom marta bivši saradnik GRU Sergej Skrupalj i njegova kćerka Julija otrovani su u britanskom gradu Solsberiju. London je za trovanje Skripalja supstancom A-234 optužio Moskvu, koja to kategorički odbacuje. 

Petog septembra britanske vlasti su objavile fotografije dvojice osumnjičenih za trovanje Skripaljevih. London tvrdi da su to dva oficira Državne obaveštajne uprave Rusije — Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov.

„Osumnjičeni“ su u četvrtak, u intervjuu koji su dali Margariti Simonjan, izjavili da je njihovo putovanje u Veliku Britaniju bilo turističko, da ništa ne znaju o Skripalju i da rade u fitnes-industriji. Simonjanova je rekla da su joj se „osumnjičeni“ javili sami, pozvavši je na mobilni telefon.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala