Slucki o Idlibu: Teroriste je moguće izbaciti do kraja godine

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaLeonid Slucki
Leonid Slucki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Provokacije sa primenom hemijskog oružja u Idlibu se nastavljaju, međutim, uprkos tome poslednje uporište terorističkih grupacija biće istisnuto iz te sirijske provincije najverovatnije do kraja godine, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki.
Sirijska vojska u Idlibu - Sputnik Srbija
Sirijska vojska granatirala jug Idliba

Kako je istakao, očigledno je da su sve optužbe na račun predsednika Bašara el Asada neosnovane, a o tome će Rusija i njeni partneri nastaviti da govore na raznim međunarodnim platformama.

„To je najkomplikovanija zona deeskalacije za celokupnu istoriju sirijskog konflikta i poslednje uporište krupnih terorističkih snaga. Međutim, to Amerikance neće zaustaviti“, rekao je.

Slucki je dodao i da je realno da antiterorističke snage raznih zemalja potisnu te terorističke grupacije iz Idliba, kao i da bi to moglo biti sprovedeno u narednih nekoliko meseci.

Prethodno su mediji preneli da je sirijska vojska izvela artiljerijsku paljbu na položaje terorista na jugu Idliba, koji su prethodno napali civile u tom delu sirijske provincije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala