Šefovi „Roskosmosa“ i NASA o misterioznoj rupi na MSS

© NASA . Ricky ArnoldPogled na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice
Pogled na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin razgovarao je sa američkim kolegom, administratorom NASA Džimom Brajdenstinom, u vezi sa misterioznom malom rupom koja je izazvala manji pad pritiska na Međunarodnoj svemirskoj stanici, saopštila je ruska korporacija.

U saopštenju se navodi da je „Roskosmos“ saopštio da je Rogozin juče informisao Brajdenstina o toku ruske istrage o rupi koje je primećena prošlog meseca dok je svemirska letelica „Sojuz MS-09“ pristajala na MSS. Posada koju je činilo troje Amerikanaca, dvoje Rusa i nemački astronaut brzo je locirala i zatvorila rupu.

U saopštenju ’Roskosmosa“ navedeno je da su se Rogozin i Brajdenstin tokom telefonskog razgovora dogovorili da se uzdrže od bilo kakvih preliminarnih izjava o ovoj temi do okončanja zvanične istrage.

„Šefovi „Roskosmosa‘ i NASA su se dogovorili da održe svoj prvi lični sastanak na kosmodromu Bajkonur 10. oktobra“, dodaje se u saopštenju.

Predstavnik američke svemirske agencije doći će u Rusiju i Kazahstan uoči leta na MSS ruskog kosmonauta Alekseja Ovčinina i Amerikanca Nika Hejga brodom „Sojuz MS-10“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala