Američki mediji: Turska šalje pojačanje pobunjenicima u Idlibu

© REUTERS / Khalil AshawiTurska vojska i sirijski pobunjenici
Turska vojska i sirijski pobunjenici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je poslala danas vojno pojačanje svojim snagama u poslednje uporište sirijskih pobunjenika Idlib, saopštili su aktivisti, a turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je da Ankara još pokušava sa Rusijom i Iranom da spreči humanitarnu tragediju u slučaju ofanzive sirijske vlade.
Razrušene zgrade nakon bombardovanja grada El Habit na jugu provincije Idlib u Siriji - Sputnik Srbija
Zaharova: Raste napetost u Idlibu zbog grupisanja terorista

Akar je izjavio da bi vojna operacija u veoma naseljenoj pobunjeničkoj enklavi dovela to područje do tragedije.

„Radimo sa Rusijom, Iranom i drugim saveznicima da bismo doneli mir i stabilnost i zaustavili humanitarnu tragediju“, rekao je Akar, javila je turska agencija Anadolija, preneo je AP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je turski konvoj ušao sa prelaza Kfar Lusin u severni deo Idliba prema 12 turskih posmatračkih tačaka koje okružuju Idlib.

Na video-snimku koji su napravili aktivisti Opservatorije vide se naoružana vozila i tenkovi koji se kreću na putu u Idlibu.

Turska je poslala na stotine svojih vojnika na 12 posmatračkih tačaka koje okružuju Idlib nakon sporazuma o deeskalaciji postignutog sa Rusijom i Iranom prošle godine o zamrzavanju linija sukoba, na osnovu kojeg je Ankara zaštitnik te provincije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala