Avion izguran, pista nije oštećena, aerodrom otvoren za saobraćaj

© Tanjug / DEJAN PETROVICAerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za poletanje i sletanje aviona, nakon što je sa piste uklonjen avion tipa „boing 737-800“ kompanije „Idžipt er“. Avion egipatske kompanije je zbog tehničkih problema u 4.11 sleteo na Aerodrom „Nikola Tesla“ zbog čega su nekoliko sati svi avioni bili preusmereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu.

Avion kopmanije „Idžipt er“ rano jutros je oštetio gumu i jedva je sleteo na pistu aerodroma „Nikola Tesla“.

Reč je o egipatskom avionu tipa „boing 737-800“ koji je na „Teslu“ sleteo u 4.11 sati.

Pet aviona "Er Srbije" je preusmereno na niški aerodrom, let iz Njujorka sleteo je u Zagreb, dva aviona su sletela u Temišvaru, i nekoliko u Budimpešti i Sofiji.

Direktor aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević rekao je na konferenciji za novinare da pista nije oštećena. 

On je naveo da nema detaljne informacije o tome šta se događalo u jutarnjim satima kada je egipatski avion sleteo na „Teslu“, ali da će naknadno sve informacije da budu dostupne.

„U pitanju je tehnički problem. Želeo bih da se zahvalim svima, državnim organima, našim operativcima. Uspeli smo da u rekordnom roku saniramo ovo. Pista nije oštećena, u toku je čišćenje. Bezbednost je za nas na prvom mestu, a aerodrom će da bude otvoren kad budu ispunjeni svi bezbednosni uslovi“, rekao je on.​

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala