Tramp smislio nove sankcije

© AP Photo / Jack Taylor/PoolPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Donald Tramp je potpisao ukaz o odgovornosti za mešanje u izbore u SAD, rekao je novinarima savetnik američkog lidera za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp odbio Putinov predlog iz Helsinkija

„Predsednik Tramp je potpisao ukaz. Uskoro će biti objavljen“, kazao je Bolton.

Dokument predviđa uvođenje sankcija protiv stranih lica i organizacija koje će specijalne službe sumnjičiti za mešanje u izbore putem sajber napada ili na neki drugi način. Ograničavajuće mere će se uvoditi i za širenje propagande i dezinformacije.

Međutim, u ukazu se ne navode imena konkretnih država, jer „pretnje po izbore dolaze od nekoliko izvora“, rekao je on.

On je podsetio da je administracija više puta saopštavala da postoje znaci mešanja Rusije, ali i Kine i Severne Koreje u izbore.

„Što se tiče toga kakve će biti sankcije — biće zamrzavanja imovine“, otkrio je Bolton i dodao da će biti i blokiranja sporazuma i ograničavanja izvoza, uvoza, pristupa američkim finansijskim institucijama, kreditima, kao i zabrane američkih investicija.

Zvaničnici američke obaveštajne službe navodno su upozorili da Rusija nastavlja da ulaže napore u mešanje u izbore i da je sada usmerena na predstojeće izbore za Kongres u novembru.

Sa svoje strane, Rusija je više puta odbacivala optužbe o mešanju u predsedničke izbore 2016. godine i te optužbe je nazvala „apsurdnim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala