Novi tužilac za zločine OVK potpisao svečanu izjavu

CC BY-SA 2.0 / Photo RNW.org / KosovoRamuš Haradinaj i Hašim Tači sa pripadnicima terorističke organizacije OVK - arhivska fotografija
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači sa pripadnicima terorističke organizacije OVK - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi specijalizovani tužilac Specijalnog suda za zločine OVK na KiM Džek Smit potpisao je svečanu izjavu da će nezavisno, nepristrasno i savesno izvršavati svoju zvaničnu funkciju.

To je u skladu sa članom 36. zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, saopštila je Kancelarija specijalizovanog tužioca.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Vulinov odgovor Ešdaunu: Gde mu je bila pamet kada su razbijali SFRJ

Smit je potpisao svečanu izjavu u Sekretarijatu Specijalizovanih veća u prisustvu svedoka — sekretarke Fidelme Donlon.

Na funkciju specijalizovanog tužioca Smit je izabran u maju 2018. godine, nakon procedure koju je organizovala Evropska unija, a imenovala ga je šefica misije Euleksa Aleksandra Papadopulu, navodi se u saopštenju.

Džek Smit je američki tužilac s prethodnim iskustvom u političkim istragama na visokom nivou, kao i u međunarodnim krivičnim istragama.

Nasledio je Dejvida Švendimena, prvog specijalizovanog tužioca i pre toga glavnog tužioca, koji je napustio dužnost krajem marta kada mu je istekao mandat u američkoj diplomatskoj službi, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala