Tajni američki špijunski avion špijunira Amerikance (video)

© Foto : Screenshot/YouTubeTrouglasti leteći objekat u Teksasu
Trouglasti leteći objekat u Teksasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos tome što se veruje da avion služi za misije „nadgledanja“ van granica SAD, ovog puta je primećen kako špijunira unutar zemlje, tvrde internet korisnici.

Pojavili su se čudni snimci koje je čovek slučajno snimio telefonom, a ono što je snimljeno, teško je objasniti. Čovek je išavši na posao zaustavio automobil kad se upalilo crveno svetlo na semaforu, gledao izlazak sunca i primetio nešto neobično na nebu iznad El Pasa u Teksasu. Brzo je uzeo telefon i snimio „leteći objekat“.

Kasnije je pregledao snimak i primetio nešto neobjašnjivo — udaljeni, sjajni trouglasti objekt. Video je dobio hiljade lajkova kad ga je anonimni izvor „Dejli stara“ postavio na internet.

Američki izviđački avion RC-135 - Sputnik Srbija
Još jedan američki špijun na obalama Krima

„Izgleda mi kao avion ’TR-3B‘ sa krugovima ispod svakog ćoška trougla“, napisao je jedan komentator, a mnogi su se složili sa njim.

Drugi se prisetio da je takav avion razvijan „u tajnim bazama još od šezdesetih godina prošlog veka“.

„Jasno se sećam da se stalno radilo na otklanjanju svih nedostataka“, napisao je.

Za supersonični „TR-3 Blek manta“, tajno razvijani špijunski avion američkog vazduhoplovstva, smatra se da je trouglastog oblika i poznat je po špijunskim misijama van granica SAD. U poslednje vreme primećen je iznad Rusije i Australije.

Veruje se da ga je koristila američka koalicija tokom Prvog iračkog, odnosno „Zalivskog rata“ 1991. godine za određivanje mete za bombardere „F-117 najthouk“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala