Albanci iz „Preševske doline“ kod Tačija: Izglasajte naše ujedinjenje s Kosovom

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Opozicione stranke kosovskih Albanaca protekle sedmice pokušale su da održe sednicu i usvoje rezoluciju kojom bi se predsednik Tačiju zabranilo da sa Vučićem razgovara o teritoriji Kosova.

U međuvremenu, predstavnici Albanaca iz „Preševske doline“ su iz Tačijevog kabineta pozvali opoziciju da usvoji rezoluciju sa drugačijim ciljem — otvaranje granica i njihovo povezivanje sa Kosovom, kako je to obećao predsednik.

Preševo - Sputnik Srbija
Albanski mediji — Tači: Dolazim u Preševo kao predsednik Kosova

Predsednik Hašim Tači primio je danas, 10. septembra, u svom kabinetu predstavnike „Preševske doline“, kojima dugo obećava da će u Briselu otvoriti temu ujedinjenja „Preševske doline“ sa Kosovom, prenosi „Gazeta ekspres“.

Predstavnici Albanaca iz „Preševske doline“ kažu da su na sastanku sa predsednikom zatražili da skupština Kosova usvoji rezoluciju koja bi podržala njihov zahtev da se ujedine sa Kosovom.

„Sledećih dana ćemo da se sastanemo sa šefovima parlamentarnih grupa i od njih ćemo da zatražimo da pokrenu ovu sednicu što je pre moguće“, rekao je gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi na zajedničkoj konferenciji s predsednikom Tačijem.

Albanske vođe sa juga Srbije su to pitanje uputile svim stranačkim liderima stranaka kosovskih Albanaca, prenosi „Gazeta ekspres“.

„Odobrite rezoluciju kojom podržavate naš zahtev za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom“, rekao je Arifi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala