Sobjanjin ponovo izabran za gradonačelnika Moskve

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin na izborima za gradonačelnika
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin na izborima za gradonačelnika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aktuelni gradonačelnik glavnog grada Rusije i kandidat na izborima za gradonačelnika Moskve koji su održani u nedelju, Sergej Sobjanjin, trenutno ima 69,72 odsto glasova birača nakon što je izborna komisija obradila 91,96 odsto glasačkih listića, navodi se na informacionom portalu moskovske izborne komisije.

Prema poslednjim podacima, izlaznost birača na izborima za gradonačelnika Moskve bila je 30,49 odsto.

Sobjanjin je na svom blogu objavio o pobedi na gradskim izborima.

„Izborna mesta su zatvorena. Glasovi se prebrojavaju. Objavljeni su podaci. Hvala vam na podršci, prijatelji! To je naša zajednička pobeda“, navodi se na sajtu Sobjanjina i njegovog izbornog štaba.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Sobjanjinu pobedu na izborima za gradonačelnika.

„U telefonskom razgovoru predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Sergeju Sobjanjinu na njegovoj pobedi na izborima za gradonačelnika Moskve“, saopštila je novinarima predsednička administracija.

Prema podacima gradske izborne komisije, na drugom mestu nalazi se kandidat Komunističke partije Vadim Kumin, koji je dobio 11,54 odsto glasova. Na trećem mestu trenutno je predsednik opštine Taganski Ilja Sviridov sa 7,16 odsto glasova, poslanik Državne dume Mihail Degtjarjov iz Liberalno-demokratske partije Rusije i bivši vlasnik Su-155 Mihail Balakin imaju 6,81 odsto, odnosno 1,89 odsto glasova, respektivno. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala