Albanci s juga Srbije kod Tačija: Da li će i oni pregovarati u Briselu

Pratite nas
Predstavnici Albanaca sa juga Srbije stigli su danas u Prištinu gde razgovaraju sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Tačijev savetnik, Ardijan Arifaj rekao je Tanjugu da je na sastanak stigla delegacija političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbe. U Prištinu su, kako su ranije objavili mediji na albanskom s juga Srbije, krenuli predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi, kao i predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu, zajedno sa liderom DPA Ragmijem Mustafom.

Agencija Preševa jone navela je da će tema razgovora biti mogućnost da se predstavnici albanske manjine s juga Srbije pridruže dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

Nakon sastanka očekuje se da će se Tači i lideri preševske doline obratiti medijima zajedničkom konferencijom.

Mediji su juče preneli da će Hašim Tači zajedno sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku komesarom Johanesom Hanom u sredu posetiti tri opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci. Umesto toga usledio je ovaj sastanak.

„Ta (Tačijeva) poseta nije najavljena, makar meni. Han je bio pre neki dan i nemamo informacija o tome“, rekao je Dačić juče za RTS.

Zvaničnici iz Brisela juče su demantovali da će evropski komesar Han u sredu biti u Preševu, navodeći da će on tog dana boraviti u Strazburu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala