Turska pozvala saveznike u Siriji: Budite u stanju povećane borbene gotovosti

© AP PhotoTank turske vojske na granici sa Sirijom
Tank turske vojske na granici sa Sirijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalštab Turske je naložio svojim saveznicima iz naoružane opozicije na severu Sirije da podignu jedinice u stanje povišene borbene gotovosti zbog pogoršanja situacije oko provincije Idlib, piše list „Jeni safak“.
Nemački lovac Tornado pri NATO trupama u vojnoj bazi Indžirlik, Turska - Sputnik Srbija
Nemačka ipak razmišlja da pošalje avione na Asada

Kako se navodi, naređenje se odnosi na oko 50.000 pripadnika opozicione Slobodne sirijske armije koja se nalazi u područjima Afrinu, Azazu, Džarablusu i Babu, koji su prešli pod kontrolu turske vojske tokom turskih operacija „Štit Eufrata“ i „Maslinova grančica“, u periodu od 2016. do 2018. godine.

U to područje je prebačeno oko 30.000 turskih vojnika. Takođe, Turska je udvostručila broj oklopne tehnike i artiljerijskih baterija na granici sa Sirijom i ojačala svojih 12 posmatračkih punktova u samom Idlibu.

Agencija „Anadolija“ je javila da je ministar odbrane Turske Hulusi Akar pozvao da se prekine sa bombardovanjem sirijske provincije Idlib i da se osigura režim prekida vatre u tom regionu.

„Mi se zalažemo za hitni prekid svih vazdušnih i kopnenih napada i za osiguranja stabilnosti i primirja u regionu“, rekao je Akar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala