Ministar odbrane poručio: Vojska će da sprovede sve što Vučić naredi

© Sputnik / Aleksandar MilačićVojnici imaju potpuno novu savremenu opremu, od optičkih sprava, preko pušaka, do uniforme.
Vojnici imaju potpuno novu savremenu opremu, od optičkih sprava, preko pušaka, do uniforme. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će Vojska Srbije poštovati odluke predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i da će sve što on bude naredio biti sprovedeno.

„Predsednik je vrhovni komandant Vojske Srbije i sve što on bude rekao biće sprovedeno. On može da naredi upotrebu vojske i sve što on bude rekao biće sprovedeno. On je taj koji će o tome odlučiti. Ako on kaže da treba obezbediti njegovu bezbednost ili da prođe do mesta gde hoće, to će biti obezbeđeno“, kazao je Vulin.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Poslednja vest: Vučić krenuo makadamom ka Banjama, Albanci gase i internet

Upitan kako će Srbija reagovati ako napadnu predsednika, Vulin je kazao da ga to ne pitaju.

„Nemojte me ni pitati. Nemojte molim vas to da me pitate. Znate šta bih o tome rekao. Neću to da kažem, ali znate kako bismo reagovali“, kazao je Vulin za televiziju „Pink“.

Reagujući na vest da je predsednik Srbije krenuo ka Banjama, nakon što su privremene kosovske vlasti odlučile da otkažu taj deo posete, vulin je rekao da Vučić pokazuje hrabrost, ne ugrožavajući nikoga, te da rizikuje sopstvenu glavu.

Dodao je da Aleksandar Vučić pokazuje izuzetnu ličnu hrabrost kao što je pokazao u Srebrenici, kao što je pokazao na svakom mestu.

„Sada je pokazuje ponovo, ne ugrožavajući nikoga, ni Srbe ni Albance, ne praveći nikoga taocima svoje politike. On rizikuje sopstvenu glavu. Rizikuje sopstvenu bezbednost“, naveo je ministar odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala