Albanski mediji — Tači: Dolazim u Preševo kao predsednik Kosova

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVIC Preševo
Preševo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hašim Tači posetiće navodno u sredu „Preševsku dolinu“, gde će ostati dva dana. On će u to mesto otići sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, javila je agencija „Preševa jone“, pozivajući se na neimenovani izvor iz Tačijevog kabineta.

„U Preševo neću ići kao Hašim Tači, već kao predsednik republike Kosovo“, izjavio je Tači, a prenosi agencija. 

Građani na skupu na centralnom trgu, kod spomenika caru Lazaru u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
„Neko će u narednim godinama morati da postigne dogovor sa Albancima“

Agencija takođe dodaje da će u delegaciji sa Kosova, u ovoj istorijskoj poseti Tačija, biti šest članova, među kojima i ministri ekonomije, pravde i kulture vlade Kosova, a s delegacijom će biti i evropski komesar za susedsku politiku i proširenja Johanes Han.

Poslednjih dana predstavnici Albanaca iz „Preševske doline“ sastali su se sa Tačijem nekoliko puta, javlja dopisnik „Preševa jone“ iz Prištine, a do posete će doći na poziv organizacije „Špresa“ iz Bujanovca.

Predsednik te organizacije Nevzat Lutfiu je rekao da će „poseta biti realizovana uz pomoć Brisela, a uz saglasnost Beograda, i sve će se odvijati po protokolu“.

Tokom posete biće potpisani sporazumi o finansijskoj pomoći vlade Kosova „Preševskoj dolini“, a drugog dana posete, pre nego što krene u Bujanovac i Medveđu, Tači će posetiti osnovnu školu u selu Caravajke gde će uručiti školsku opremu, najavila je „Preševa jone“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala