Stefanović o blokadi veterana: Situacija složena, pratimo

© Sputnik / Brankica RistićMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je jutros, povodom blokade puta na trasi današnje posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, da se situacija na Kosmetu usložnjava i da se prati iz minuta u minut.

Ovo je ispit i za kosovsku policiju i Kfor, jer su oni dužni da obezbede posetu predsednika Srbije južnoj srpskoj pokrajini, kazao je Stefanović za RTS.

„Poseta predsednika Vučića Kosmetu je složena u bezbednosnom smislu, ne mogu reći da je njegova bezbednost neposredno ugrožena, ali okolnosti su teške“, rekao je Stefanović.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić o blokadi: Grdno su se prevarili ako misle da će me zastrašiti!

Istakao je da su veterani, pogotovo iz Drenice, pozvali stanovništvo i bivše borce OVK da se okupe na putu ka Banjama i sa nekoliko kamiona, putničkim vozilima i gomilom materijala spreče predsednika da dođe u srpsko selo.

Situacija koja se usložnjava se prati iz minuta u minut, rekao je Stefanović.

„Tokom noći prijavljeni su i rafali našim obaveštajcima, sagledava se bezbednost predsednika i mogućnost da se bez incidenta dođe do Banja. Videćemo koliko će to biti moguće“, naveo je Stefanović.

Ovo je, ističe, ispit za kosovsku policiju i Kfor koji su dužni da obezbede posetu predsednika Srbije.

„Videćemo koliko će biti profesionalni i pokazaće se koliko prištinske vlasti stoje iza ovakvog događaja. Ovo je signal Srbima da nisu dobrodošli“, rekao je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala