Kremlj: Putin i Erdogan nastavljaju dijalog

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Teheranu
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Teheranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se da nastave dijalog, izjavio je za Sputnjik portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju Stafan de Mistura nakon sastanka u Ujedinjenim nacijama u Ženevi - Sputnik Srbija
Razgovori Rusije, Irana i Turske da sprečavaju katastrofu u Siriji

Ranije je Erdogan novinarima saopštio o mogućem susretu sa Putinom nakon svoje posete Nemačkoj koja je planirana za 27. i 28. septembar.

„Imamo nesuglasice (sa Rusijom) i mi o tome raspravljamo na nivou ministarstava spoljnih poslova i odbrane i obaveštajnih službi. Nakon posete Nemačkoj (27. i 28. septembra) ponovo bih mogao da se sastanem sa Putinom“, rekao je Erdogan turskim novinarima u avionu, vraćajući se sa samita u Teheranu, prenosi „Hurijet“.

„Predsednici su se dogovorili da će nastaviti dijalog“, odgovorio je Peskov na pitanje o mogućnosti tog sastanka.

U Teheranu su u petak održani razgovori lidera Rusije, Turske i Irana. Osnovne teme diskusije bili su proces rešavanja krize u Siriji i situacija u provinciji Idlibu u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala