Dačić: Diplomatska pobeda Srbije, fijasko prištinske vlasti

© Tanjug / Dragan KujundžićMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i sva dešavanja vezana za posetu srpskim enklavama su velika pobeda Srbije u diplomatskom smislu i veliki fijasko prištinske vlasti, ocenio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na skupu na centralnom trgu, kod spomenika caru Lazaru u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Glavne Vučićeve poruke u Kosovskoj Mitrovici: Ne priznajemo Kosovo, rešenje ni na vidiku!

On je naglasio da je svaka izgovorena reč predsednika Srbije bila na liniji „onoga o čemu se govori u Briselu, Vašingtonu, Moskvi“.

„To je potreba da rešimo probleme sa Albancima i da otpočnemo novu eru u našim odnosima. Ako se neko tome protivio on nije za mirno rešenje“, rekao je Dačić za televiziju „Pink“.

Dodaje da je poseta predsednika KiM pokazala surovu realnost, a to je da je položaj Srba na KiM nepodnošljiv, ali i da postoje dve potpuno drugačije pozicije, to su Sever i Srbi koji žive u enklavama, odnosno na jugu pokrajine.

Kazao je da ne može da se složi sa ocenom kosovskih vlasti da se narod kod Banja spontano okupio i dodao da su njih okupili oni kojima je smetao prvi dan posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM, prenosi Tanjug.

„Mislim da je sve ovo kontraproduktivno za kosovsku stranu i pokazali su sa kakvim se sve problemima Srbi koji tamo žive susreću, jer to je deo njihovog svakodnevnog života“, kazao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala