„Rekao sam Mogerinijevoj: Ti znaš da ću ići... Ni sa kim iz SAD nisam bio u kontaktu“

© Sputnik / Nikola JoksimovićAleksandar Vučić na Gazivodama
Aleksandar Vučić na Gazivodama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas, povodom izjave nemačke kancelarke Angele Merkel u Skoplju da je teritorijalni integritet polazna tačka za to da Balkan ostane kakav jeste, da je teško odgovoriti na pitanje zašto je za neke u regionu to važilo 2008, a danas ne važi.

Rekao je, nakon obilaska brane Gazivode, da ne misli da u njenoj izjavi ima bilo čega novog.

Aleksandar Vučić sa novinarima na jezeru Gazivode - Sputnik Srbija
Vučićeva poseta Kosovu glavna vest medija u regionu

„Znam da su se mnogi obradovali, posebno u centralnoj Srbiji, moji politički protivnici i mnogi drugi koji ne razumeju kada se za takve ideje zalažu, i protiv onoga što govorim, da se zalažu za celovito KiM“, objasnio je Vučić.

Rekao je da ima samo jedno pitanje, poštujući Angelu Merkel, čija snaga je neuporedivo veća od njegove i koja se ne može porediti jer je ona najveći evropski lider, a to je — kako je to važilo 2008, a danas ne važi.

„Ako ona tako nešto kaže, mi to sasvim sigurno ne možemo da promenimo i eto radosti mnogima u Srbiji i na mnogim mestima u regionu“, dodao je on.

Vučić je kazao da to ne znači da ne možemo da pomognemo našem narodu, i da će Srbija gledati da radi svoje stvari, da pomaže da se ojača ekonomija i da pomaže našim ljudima da opstanu.

Ni sa kim iz SAD nisam bio u kontaktu

Vučić je rekao da, u vezi posete jezeru Gazivode, koju su prvobitno zabranile prištinske vlasti, nije bio u kontaktu ni sa kim iz SAD: 

Zastava Srbije na brani Gazivode - Sputnik Srbija
Vučić na brani Gazivode: Ovde se vidi suština naših problema

„Slali su mi poruke, ali ja na poruke ne odgovaram, ne volim poruke", dodao je on odgovarajući na pitanje novinara nakon obilaska brane na jezeru Gazivode.

Preneo je da je juče saopštio i Federiki Mogerini da ide na Gazivode.

„Rekao sam Federiki Mogerini ’ti znaš da idem na Kosovo i da ću ići na Gazivode‘“, rekao je on.

Kazao je takođe da veoma poštuje rad Mogerini, koja se trudi i bori da dođe do rezultata, onog što bi mnogi da spreče.

Ponovio je da ne misli da su Beograda i Priština blizu dogovora, i dodao da je naša obaveza da razgovaramo, te kazao da će se na pronalaženju rešenja raditi teško, ozbiljno i odgovorno.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala