Prištinska opozicija: Kad će Tači posetiti Preševsku dolinu?

© REUTERS / Laura HasaniHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prištinska opozicija sa „povećanom osetljivošću“ komentariše večeras posetu predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, pitajući kosovskog predsednika kada će on u posetu Beogradu.

Tako lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa smatra da je neprihvatljivo da, kako je naveo, predsednik „susedne zemlje govori o prirodnim resursima Kosova kao da su njegovi“.

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Prištinski mediji: Tači i Haradinaj spavaju

„Uprkos tvrdnjama nosilaca kosovskih institucija o presedanima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je severnom Kosovu. Problem ne leži u činjenici da je predsednik susedne zemlje u našoj zemlji, ali logika nalaže da bi bilo prirodno da je naš predsednik u poseti Srbiji“, naveo je Mustafa u poruci na Fejsbuku.

Za Mustafu je takođe neprihvatljivo da, kako kaže, Vučić o prirodnim resursima Kosova govori kao da su njegovi, o „njihovoj“ zemlji kao da je na svom terenu, navodi Tanjug.

Prema njegovim rečima, Kosovo ima svoju teritoriju na kojoj je proglašena nezavisnost, i o tome nema pregovora.

Posetu predsednika Srbije severu Kosova na Fejsbuku je komentarisao i predsednik Socijaldemokratske inicijative Jakup Krasnići, koji je to opisao kao „prvi korak Srbije da otme taj deo Kosova“.

„Ako je Vučić hteo da poseti Kosovo, trebalo je da se prvo sastane sa visokim državnim zvaničnicima Kosova, ali se to nije desilo. Njegova poseta svela se na deo Kosova za koji tvrdi da će aneksirati. Ili, preciznije, deo u kojem on i njegovi saradnici odlučuju o zakonima. Naravno, odgovornost za to je i na onima koji vode pregovore i na onima koji u njih veruju“, naveo je Krasnići.

Krasnići potom pita Tačija kada će posetiti tri opštine juga centralne Srbije za koje tvrdi da će biti priključene Kosovu.

Krasnićijev zamenik Dardan Moljikaj je na Fejsbuku napisao da Vučić nije došao na Kosovo da bi posetio Srbe, već da bi slao političke poruke „sa strateških lokacija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala