Matvijenkova nakon sastanka sa Kimom: Čini sve moguće i nemoguće zarad mira

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenkova sastala se danas sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom nakon čega je izjavila da on čini sve moguće i nemoguće kako bi se u regionu uspostavio mir.

Prema njenim rečima, njegov glavni cilj jeste da se Severna i Južna Koreja ujedine.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Kim Džong Un poslao pismo Vašingtonu

„Severnoj Koreji je potrebna motivacija kako bi se proces denuklearizacije nastavio, ali situacija kakva jeste primorava Pjongjang na suprotna dejstva“, istakla je.

Matvijenkova je ocenila i da Severna Koreja od SAD očekuje određene korake kako bi se realizovao dogovor koji je postignut na samitu na kojem su učestvovali Kim Džong Un i američki predsednik Donald Tramp.

Navela je i da su sankcije koje su uvedene Severnoj Koreji „drakonske“, kao i da problem ne treba rešavati ograničavajućim merama, već diplomatskim putem.

Matvijenkova je istakla i da će Rusija nastaviti da iznalazi načine kako bi ekonomski sarađivala sa Severnom Korejom, i to u onim oblastima koje nisu obuhvaćene sankcijama UN.

Ocenila je i da fizičko stanje severnokorejskog lidera ne izaziva nikakvu sumnju, kao i da mu je prenela pismo koje je Kimu uputio predsednik Rusije Vladimir Putin, a da je on zauzvrat izrazio spremnost da poseti Rusiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala