Đoković u finalu Ju-Es opena: Gladan sam uspeha!

© REUTERS / Danielle ParhizkaranNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković savladao je u tri seta Keija Nišikorija (6:3, 6:4, 6:2) i boriće se za treći trofej na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu. Novak se pobedom nad Japancem plasirao u svoje osmo finale u Njujorku. Protivnik u finalu (nedelja, 22.00) biće Argentinac Huan Martin del Potro.

Novak Đoković ostvario je još jednu ubedljivu pobedu u Njujorku i plasirao se u finale poslednjeg grend slema u sezoni, svoje osmo na Ju-Es openu.

Najbolji srpski teniser savladao je Keija Nišikorija u tri seta i boriće se za svoj treći trofej na „Flašing medouzu“, a protivnik će biti Huan Martin del Potro.

Đoković je protiv Japanca od početka meča nametnuo svoj ritam igre. Za razliku od prethodnih mečeva, nije imao previše direktnih poena, ali je zato dubokim loptama terao protivnika na greške.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Đoković: Vimbldon je beo, Njujork je bučan

Nišikori je imao samo dve brejk prilike na meču, obe u drugom gemu drugog seta, dok je Đoković iskoristio četiri od 17 brejk šansi.

Meč na stadionu „Artur Eš“ trajao je nešto manje od dva i po sata, prenosi RTS.

Đoković je posle pobede nad Nišikorijem izjavio je da ne vidi granice i da želi da bude još bolji na terenu.

„Bitno mi je bilo da se izborim sa emocijama, ljudska smo bića, emocije su jake i moramo da ih kontrolišemo. Čast mi je što igram tenis i što sam ponovo uradio dobru stvar, jedva čekam finale“, rekao je Đoković posle meča.

On je poručio da je gladan uspeha i da ispred sebe uvek postavlja visoke ciljeve.

„Kao i hiljade drugih tenisera trudim se da budem najbolji što mogu, radim naporno svakog dana. Svaki put kad ostvarim nešto veliko, osećam da je ispred mene novi planinski vrh koji moram da osvojim. Ne vidim granice.“

O Del Potru kaže da ima maksimalan respekt i sa njim ima jako dobar međusobni skor 14-4.

„Nikada se nismo sreli u gren slem finalu, to je novost, ali smo igrali 18 puta jedan protiv drugog. On je vrhunski teniser i uveren sam da će biti uzbudljivo finale“, dodao je.

Del Potro, kome je svetski broj jedan Rafael Nadal zbog povrede predao polufinale pri vođstvu Argentinca 7:6 (7:3), 6:2, nema dilemu ko je favorit.

„Biće to težak zadatak. Sigurno je da obojica jako želimo pobedu, Novak je već osvojio Vimbldon i igra jako dobro. On je favorit“, zaključio je Del Potro.

Finalni meč na programu je u nedelju od 22.00, a kretanje rezultata i tok meča moći ćete da pratite na našem portalu.

Ju-Es open se igra za nagradni fond od 25.282.400 dolara.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala