Peskov: Sve manje izgleda za kontakt Putina i Porošenka

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji
Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je u petak da je sve manje izgleda za kontakte ruskog lidera Vladimira Putina s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, nakon događaja u Donbasu.

Portparol ruskog predsednika je dodao da novonastala situacija na jugoistoku Ukrajine ne doprinosi rešavanju problema.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je 31. avgusta u eksploziji u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Poginuo je i njegov telohranitelj, dok je ministar za prihode i poreze DNR Aleksandar Timofejev teško ranjen. 

Vlasti DNR su ovaj događaj okarakterisale kao teroristički napad. Nekoliko ljudi je uhapšeno zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Zaharčenka, a oni su potvrdili da je reč o diverziji Kijeva. Zamenik šefa ruske diplomatije Oleg Siromolotov izjavio je da ruska vlada pomaže DNR u istrazi o ubistvu Zaharčenka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala