Britanski mediji objavili snimak osumnjičenih za trovanje Skripaljevih (video)

© REUTERS / Metropolitan PoliceAleksandar Petrov i Ruslan Boširov
Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov - Sputnik Srbija
Pratite nas
List „Dejli mejl“ objavio je video-snimak sa kamera za nadzor na kojem su navodno snimljeni Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov.

Na snimku zabeleženom kamerom za nadzor može se videti kako se dvojica muškaraca, koje list naziva Boširov i Petrov, zaustavljaju ispred izloga prodavnice antikviteta u Solsberiju. Radnja se dešava u nedelju 4. marta u 13.49 po lokalnom vremenu.

List navodi da je prodavnica je tada bila zatvorena i muškarci, koji su kratko vreme stajali ispred ulaza, produžili su dalje prema stanici kako bi napustili grad.

U sredu su britanske vlasti saopštile da su dvojica Rusa — Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov — osumnjičeni po četiri tačke, uključujući i pokušaj ubistva Sergeja Skripalja, njegove ćerke Julije i britanskog policajca Nika Bejlija. Britanska premijerka Tereza Mej nazvala je Petrova i Boširova agentima GRU.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Moskva kategorički demantuje. Rusija je više puta predlagala zajedničku istragu o incidentu, ali je London ignorisao ovu inicijativu i odbio pristup žrtvama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala