Skandal na HRT-u: Najpoznatiji hrvatski sportski komentator preprodavao karte za finale SP

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNavijači Hrvatske proslavljaju pobedu nad Engleskom i plasman u finale
Navijači Hrvatske proslavljaju pobedu nad Engleskom i plasman u finale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv poznatog novinara Hrvatske radio televizije (HRT) Draga Ćosića zbog sumnje da je preprodavao ulaznice za finale Svetskog prvenstva između reprezentacija Francuske i Hrvatske, prenosi hrvatski portal „Indeks“.

Kako se navodi, FIFA je dobila informaciju iz Evropske radiodifuzne unije (EBU) o HRT-ovim ulaznicama na crnom tržištu, što je otkriveno zahvaljujući serijskim brojevima, i sada se utvrđuje odgovornost, prenosi Tanjug.

Iz HRT-a su bili iznenađeni istragom jer nisu znali da je neko iz njihove kuće uopšte zatražio ulaznice, koje su za finale u Moskvi na crnom tržištu koštale i do čak 20.000 evra.

Reprezentativci Francuske proslavljaju pobedu nad Hrvatskom u finalu i osvajanje titule svetskog prvaka - Sputnik Srbija
Od oduševljenja do drame: Po čemu će biti zapamćeno Svetsko prvenstvo u fudbalu (video)

Istraga je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 karata i da se sumnja da su to uradili Ćosić, dugogodišnji komentator reprezentacije, i međunarodni koordinator Saša Dedić.

Zato je HRT pokrenuo postupak koji bi mogao da se završi uručivanjem otkaza Ćosiću i Dediću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala