Rođaka Skripaljevih ne veruje Londonu

© REUTERS / Metropolitan PoliceAleksandar Petrov
Aleksandar Petrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bratanica bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja Viktorija upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti i da navodi o dvojici ruskih državljana optuženih za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije mogu biti prevara.
Osumnjičeni za trovanje Skripalja - Sputnik Srbija
Nešto tu ne štima: Šta je nelogično na fotografijama osumnjičenih za trovanje Skripaljevih

Viktorija Skripalj u intervjuu za dnevni list „Izvestija“ izrazila je skepsu da su dvojica Rusa učestvovala u napadu na Skripalja i njegovu ćerku i misli da je to pokušaj britanske premijerke Tereze Mej da se iskupi pred tamošnjim Parlamentom.

„Ipak je prošlo šest meseci. Tačno šest meseci je bilo 4. septembra od trenutka trovanja. Imam samo jedno pitanje. Ako su Britanci to znali, zašto nisu ranije pričali o tome?“, izjavila je Skripaljeva.

Ona smatra da je teorija britanskih istražitelja da su dvojica optuženih koristili lažne ruske pasoše sumnjiva i da su njihove slike lako mogle digitalno da se srede u „Fotošopu“.

Zbunjena je, kako kaže, zbog toga što se britanske vlasti protive njenoj želji da se sastane sa Sergejom i Julijom Skripalj u Velikoj Britaniji.

Britansko državno tužilaštvo je 5. septembra saopštilo da su dvojica ruskih državljana Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov optuženi u „slučaju Skripalj“ za napad nervnim agensom u Solsberiju.

Tužilaštvo je objavilo njihove fotografije i saopštilo da su objavljene poternice za njihovo hapšenje. Britanska policija je izjavila da će od Interpola tražiti „crvene poternice“ za njihovo hapšenje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala