Šta će biti s razgraničenjem: Kosovska skupština treći dan bez kvoruma

© REUTERS / Hazir RekaRamuš Haradinaj u tzv. parlamentu Kosova
Ramuš Haradinaj u tzv. parlamentu Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
U kosovskom parlamentu opet su propali pokušaji da se obezbedi kvorum za održavanje dveju sednica, koje su za utorak sazvali vladajuća koalicija i opozicija, a na kojima je trebalo da se potvrdi vladin tim za dijalog sa Beogradom i rezolucija koja bi kosovskog predsednika Hašima Tačija onemogućila da u Briselu razgovara o razgraničenju sa Srbijom.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Sporazum ima smisla samo ako Beograd prizna Kosovo

Predsednik parlamenta Kadri Veselji je zbog nedostatka kvoruma prekinuo današnju sednicu sazvanu na zahtev opozicije i za 14 sati zakazao Predsedništvo skupštine.

Ocenio je, kako je prenela GazetaExpres da je današnja situacija u parlamentu bila ista kao prethodnih dana i da s obzirom na to da ni opozicija nije bila u stanju da obezbedi kvorum, prisustvo 61 poslanika, sednica je prekinuta.

Zamenik kosovskog premijera Fatmir Ljimaj, kojeg je vlada predložila za šefa tima za dijalog sa Beogradom, isključio je mogućnost da će kosovski predsednik HašimTači sutra u Brselu postići neki dogovor sa Beogradom u okviru nastavka dijaloga. 

Ljimaj je za T7 tv rekao da Tači neće moći da donese bilo kakvu odluku bez saglasnosti vladinog pregovaračkog tima, koji će on predvoditi, kada taj predlog potvrdi parlament.

Ljimaj je ponovio da Tači nema pregovaračka ovlašćenja, portala je Gazeta Expreš.
Međutim, vladin predlog pregovaračkog tima nije potvrđen u parlamentu iz više pokušaja tokom protekla dva dana, jer vladajuća koalicija za to nije imala kvorum.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala