Tači: Kosovo i Bosna nisu isto

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Namera nam je da Preševo, Bujanovac i Medveđu pridružimo Kosovu, rekao je danas Hašim Tači, te odbacio poređenje Kosova sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno eventualne reperkusije rešenja za KiM na BiH.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači obelodanio četiri tačke za Kosovo od kojih neće odustati

Ipak, nisam toliko naivan da mislim da će razgraničenje uključiti samo „Dolinu“, rekao je predsednik privremenih kosovskih institucija u debati na okruglom stolu „Šta znači korekcija granica između Kosova i Srbije“, u organizaciji Kosovskog demokratskog instituta.

„Znam da je reč o četiristo kvadratnih kilometara teritorije granice. Ali o podelama ne govorimo, to pitanje nije stavljeno na sto. Radićemo na demarkaciji, a građani će na referendumu odlučiti da li se sa tim slažu ili ne“, rekao je Tači, preneo je Tanjug.

Kosovski predsednik je rekao i da poređenje Kosova sa Bosnom nije prihvatljivo, jer „Kosovo i Srbija razgovaraju kao dve suverene zemlje“,

„Mi idemo napred, radićemo, a na kraju će građani na referendumu reći da li su profesionalci ili protivnici. Građani su ti koji će potpisati sporazum sa Srbijom“, rekao je Tači.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala