Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora u Crnoj Gori

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESStražar u zatvoru Valens u jugoistočnoj Francuskoj.
Stražar u zatvoru Valens u jugoistočnoj Francuskoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beograđanka Sara Vidak proglašena je krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić. Sud ju je zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti osudio na kaznu zatvora od četiri meseca.

Vidakovoj je odlukom suda ukinut pritvor do pravosnažnosti presude, prenose podgoričke „Vijesti“.

Saru Vidak je Osnovno državno tužilaštvo teretilo za fizički napad na sudiju Jelenu Stanišić.

Zatvor - Sputnik Srbija
Crnogorski mediji: Beograđanka Sara Vidak napala i policajce

Sarina majka Olivera Vidak je tokom svedočenja u Osnovnom sudu u Kotoru istakla da im se sudija obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj.

Olivera Vidak je navela da je Stanišićeva njenu ćerku uhvatila za ruku, kao i da je nju odgurnula.

„Kada je Sara upitala: ’Odakle Vam pravo da me dirate?‘, tek tada je Stanišićeva povikala da je napadnuta“, izjavila je starija Vidakova.

Ona je pred sudijom Momirkom Tešić rekla da je Stanišićeva samu sebe štipala, što je video njen maloletni sin koji je sedeo u hodniku.

Pred sudom je govorio i momak Sare Vidak Stevan Prpa, koji je takođe tvrdio da je sudija Jelena Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak.

I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sudija Jelena Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Pročitan je i izveštaj veštaka medicinske struke u kojem se navodi da su kod Stanišićeve konstatovane ogrebotine i crvenilo u predelu desnog ručnog zgloba, što je moglo da nastane od stezanja i grebanja noktima, a konstatovana je i psihička reakcija na stres.

Advokat optužene Sare Vidak Srđan Lješković rekao je da nije naloženo uzimanje tkiva ispod noktiju njegove klijentkinje kako bi se videlo da li odgovara nalazu, kao i da povrede Stanišićeve nisu ni fotografisane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala