Ko su maloumne seljačine? Briljantan odgovor švajcarskih medija Šaćiriju

© AP Photo / Antonio CalanniĐerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Švajcarski portal „Blik“ kritikovao je Džerdana Šaćirija zbog načina na koji se izvinio nakon prikazivanja albanskog orla protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Glavni urednik sportske rubrike Feliks Bingezer veruje da su izvinjenja Granita Džake i Štefana Lihtštajnera iskrena, ali je osudio nastup Šaćirija pred novinarima i njegovu izjavu nazvao „glupom“.

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka - Sputnik Srbija
Džaka i Šaćiri se izvinili Srbima zbog dvoglavog orla

Posebno mu je zasmetao deo u kojem fudbaler rođen u Gnjilanu kaže da se izvinjava „svima koji su gledali meč u planinama“, jer novinar „Blika“ smatra da izraz „u planinama“ označava da je neko „seljačina“.

„Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali nisu svi koji žive u planinama maloumni i zaluđeni nacionalisti“, navodi se u tekstu „Blika“.

Kritikovan je i selektor Vladimir Petković što je kao zamenika kapitena postavio upravo Džaku ispred Jana Zomera, jer bi iskusni golman mogao da „razvije moć povezivanja u heterogenom timu“.

Šaćiri, Džaka i Lihtštajner su golove Srbiji proslavili sklapanjem albanskog orla rukama, za šta su na Svetskom prvenstvu kažnjeni samo novčano (Albanci iz Švajcarske sa po 10.000 franaka, a Lihtštajner 5.000), podseća Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala