Britanija pozvala otpravnika poslova ruske ambasade zbog „slučaja Skripalj“

© Flickr / Loz PycockForin ofis
Forin ofis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Rusije nakon objavljivanja izveštaja o istrazi u Solsberiju, saopštila je ambasada Rusije u Londonu.

„Otpravnik poslova pozvan je u britansko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je predstavljen izveštaj koji je u skladu sa izjavom britanske premijerke Tereze Mej“, saopštila je ambasada.

Nakon što je londonska policija objavila slike dvojice osumnjičenih za napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da je istraga zahtevala strogo analiziranje podataka i blisku saradnju među policijama.

Kancelarija ruskog tužilaštva odlučna je da sarađuje sa britanskom policijom o slučaju pokušaja ubistva ruske državljanke Julije Skripalj i pretpostavlja da će dobiti dokaze o mogućoj umešanosti ruskih državljana.

Ranije je britansko državno tužilaštvo saopštilo da ima dovoljno dokaza za optužbu dvojice ruskih državljana, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, za napad nervnim agensom u Solsberiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala