Vruće u kosovskom parlamentu: Ko izlazi pred Beograd

© REUTERS / Hazir RekaParlament tzv. Kosova
Parlament tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trenutno se razmatra mogućnost da opozicija podrži novi pregovarački tim ali samo uz uslov da bude doneta zajednička platforma između tima predsednika Hašima Tačija i opozicije.
Rezultat izvršene rekonstrukcije je povećanje brzine saobraćaja vozova sa 30 na 120 kilometara na čas, saopštio je „RŽD Internešnel“. - Sputnik Srbija
Nove opasne pretenzije Prištine: „Koridor 10 je Kosovo, a ne Srbija“

U Prištini se održavaju dve vanredne parlamentarne sednice, prvu je tražila vlada Ramuša Hardinaja kako bi se Skupština izjasnila o novom pregovaračkom timu koji je predložila, a koji bi umesto Hašima Tačija trebalo da predvodi Fatmir Ljimaj.

Druga sednica sazvana je na zahtev opozicije i na njoj je planirano da se glasa o rezoluciji kojom se zabranjuje pregovaraču sa Beogradom da razgovara o razmeni teritorije. Nijedna sednica nije imala kvorum jer su poslanici opozicije i pozicije počeli jedni druge da uslovljavaju kako bi međusobno podržali predloge dveju strana.

Sednice su prekinute i trenutno se održavaju konsultacije dva politička tabora, a prema pisanju kosovskih medija, trenutno se razmatra mogućnost da opozicija podrži novi pregovarački tim, ali samo uz uslov da bude doneta zajednička platforma između tima predsednika Hašima Tačija i opozicije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala