Veselji: Mitrovica nikada neće biti deo razmene

© Tanjug / / ZORAN ZESTICTrg u severnom delu Kosovske Mitrovice
Trg u severnom delu Kosovske Mitrovice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitrovica će uvek biti deo Kosova i da nikada neće postati deo bilo kakve razmene, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji na okruglom stolu „Finalna faza dijaloga Kosovo—Srbija“, koji je održan u Južnoj Mitrovici.

Veselji je istakao da je došao da građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u, kako je rekao, odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima, prenela je RTK2.

„Možda ste nedavno čuli različite glasine o tome kako bi Mitrovica mogla da bude deo trampe teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su proruske glasine, prosrpske glasine“, rekao je Veselji.

Veselji je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, predsednik Kosova Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici.

„Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države“, rekao je Veselji i pozvao da se razgovara o jedinstvu, a ne o podeli.

Veselji je ponovio da Južnu i Severnu Mitrovicu očekuju velike investicije. Okrugli sto organizovala je lokalna televizija „Mitrovica“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala